DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Řezy

Ahooooojjjjj! Zdravíme kuchaře a kuchařky! Máme tu pouze osvěčené recepty! Zvládne to snad každý, až na naše pečení marlenky se nám tyto recepty povedly! Na vtipnou příhodu s marlenkou rádi vzpomínáme! Trochu tuhé lepivé těsto nám zlomilo stěrku a my ji lepily těstem, po dlouhém roztírání všemožnými nástroji jsme to upekly! Dál se nám tam vylila půlka láhve rumu a nedalo se to skoro jíst! Po dvou dnech uležení a vyvětrávání rumu se to dalo pozřít! Ale přežily jsme to! Bohužel stěrka musela do důchodu! Pro odvážné dáváme recept! Tak hodně zdaru při pokusu o pečení!

Marlenka

Ingredience

těsto: 250 g másla, 3 vejce, 300 g cukru krupice, 400 g hladké mouky, 1 lžička sody, 100 ml mléka, 3 lžíce medu
krém: 500 ml mléka, 6 lžic krupice, 2 lžíce krupicového cukru, 200 g másla, půl plechovky salka
dále: 100 g mletých ořechů, rum

Postup

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme med, cukr, mouku smíchanou se sodou a mléko. Promícháme, pořád zahříváme na plotýnce. Nakonec přidáme celá vejce, důkladně promícháme jen co se spojí s ostatním, hmota by měla být mírně teplá.
Těsto (je tekuté) rozdělíme na tři plechy vyložené papírem na pečení, rozetřeme natenko a postupně upečeme do zezlátnutí (cca 8-10 minut při 200°C).
Vychladlé pláty poskládáme na sebe a okraje zařízneme. Odkrojky rozdrobíme a smícháme s ořechy.
Jeden plát pokapeme rumem, potřeme třetinou krému, přiložíme druhý plát a lehce přimáčkneme. Postup opakujeme, končíme vrstvou krému, který hustě posypeme směsí rozdrobených odkrojků s ořechy.
Krém: Z mléka, cukru a krupice uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout. Do vlažné po kouskách vešleháme změklé máslo a salko.
Necháme uležet 1-3 dny, pak krájíme na řezy.

 

 

image

Straciatella řezy

Ingredience

těsto: 6 vajec, 120 g hladké mouky, 120 g cukru krupice, prášek do pečiva, 4 polévkové lžíce oleje, 2 polevkové lžíce vody, 40 g kakaa

krém: 3 smetany ke šlehání, 2 zakysané smetany, ztužovač do šlehačky, trochu cukru moučka

Dále: 8 banánů, rybízová marmeláda, 1 čokoláda na vaření

 

Postup

Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky, dáme do dvou mís. Do každé mísy přisiypeme polovinu cukru a obojí ušleháme. (Nejdříve sníh, poté žloutky). Do žloutků přidáme kakao a pak ostatní suroviny. Ušleháme a přidáme sníh. Pečeme v vymazaném a moukou vysypaném plechu na 200 stupňů asi 15 minut. Vychladlý piškot potřeme marmeládou, poklademe na půlky nakrátými banány a natřeme krémem, který vyrobíme tak, že ušleháme šlehačky se ztužovačem a přidáme zak. smetany. Nakonec posypeme najemno nastrouhanou čokoládou a necháme vychladit.